lauantai 18. heinäkuuta 2015

5v. synttäritPalataanpas viime viikonlopun synttärihulinaan, kun meidän esikoinen täytti 5 vuotta.
Neiti halusi prinsessajuhlat, joten luvassa oli paljon pinkkiä (tytön lempiväri) ja hieman vaaleanpunaista. 
Viiden vanhat on siitä hauskoja, että heillä alkaa olemaan jo omia mielipiteitä ja toiveita. Päivän sankari halusi vaaleanpunaisen kakun, jossa on vaahtokarkkeja ja "niitä sydämenmuotoisia pikkusia", eli nonparelleja ja mekonkin hän valitsi ihan itse kaupasta. 

Kaverisynttäreille minulla oli mahtipontiset suunnitelmat tehdä mahtava linna jäätelöstä kakuksi, mutta koska aikataulu meinasi karata käsistä, pöydälle ilmaantui vain tuollainen linnan oloinen kasa. Linnantornien piti olla nonparellien peitossa ja niiden huipulla piti olla viirejä. Ikkunoissa piti olla ruudut ja ovessa kettingit ja laskusilta..jajaja.. Noh, kaikkea ei voi saada, mutta onneksi linna ihastutti silti vieraita ja maistui varmasti yhtä hyvälle kuin viimeisen päälle tehty olisi maistunut.
Kaverisynttäreille olimme järjestäneet myös aarteenetsinnän ja olikin hauska seurata kuinka innoissaan prinsessat ja ritari miettivät vihjeitä ja kipittivät ympäri taloa aarretta etsien.
Kotiinviemisiksi tein pienet pussukat, joissa oli taikasauva, pieni namipussi ja prinsessailmapallo. Otimme myös kaverikuvia taulunkehyksien sisässä ja olin askarrellut "naamaritikkuja", joista sai itse valita mielestään hauskimman.

Sukulaisten kesken vietetyt juhlat menivät sitten omalla painollaan siskon tekemiä herkkuja nauttien, unohtamatta anopin tekemää voileipäkakkua, nam!

Ps. Kuvissa myös DIY-kerrosvati, jonka idea on otettu idearikkaan Nakun Bambula-blogista. 
Olisi tarkoitus yrittää tehdä toinen, jonka "vartena" olisi puupalloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti